(Video) Tako to rade Kinezi: Kina 2020. g. planira investirati 114 mlrd. dolara samo u željezničke pruge

Foto: chinadaily.com

Kada su u pitanju brojevi vezani uz kinesko gospodarstvo, vojsku, ili investicijske projekte  (poglavito one infrastrukturne),  oni su redovito zapanjujući gledano iz perspektive „običnog“, „malog“ svijeta. O tome, nesumnjivo, svjedoči i slijedeća vijest:

Kina planira 2020.g. u izgradnju željezničkih pruga uložiti oko 800 milijardi juana, što, preračunato u američku valutu iznosi 114, 36 milijardi dolara, priopćilo je tamošnje Ministarstvo prometa.

Ali to nikako nije sve! Kineske investicije u autoceste i plovne putove iduće će godine iznositi čak 1,8 trilijuna juana, a u civilno zrakoplovstvo oko 90 milijardi juana.

U godini na izmaku investicije u glavne fondove prometnog sektora Kine, prema očekivanjima, previsit će 3,3 trilijuna juana, izvijestila je agencija Xinhua.

Podsjećamo: Kineska nacionalna komisija za razvoj i reforme (NDRC) odobrila je tri velika željeznička projekta i jedan projekt izgradnje zračne luke. Peking je povećao rashode na infrstrukturne projekte, kako bi dodatno stimulirao gospodarski rast. NDRC je odobrila i projekt izgradnje super-brze željezničke pruge u svojim sjevero-istočnim regijama, u iznosu od 72,29 milijardi juana (10,34 mlrd. dolara), kao i izgradnju nove zračne luke u svojoj južnoj regiji, u vrijednosti od 1,66 milijardi juana.





 

 





Komentari

komentar

You may also like