Talibani preuzeli odgovornost za bombaški napad u Kabulu; cilj je bio ministar obrane

Talibani su danas ipak preuzeli odgovornost za napad auto-bombom u Kabulu, prenosi AA. Cilj je bio ministar obrane vlade u Kabulu, Bismillah Mohammadi.

Ovo je bio prvi takav teroristički napad u velikom gradu nakon dogovora u Dohi s početka ove godine. Tada se talibanska delegacija dogovorila s vladom u Kabulu i SAD-om da neće izvoditi ovakvu vrstu napada u gradovima. Napad se dogodio jučer navečer, a talibani su preko društvenih mreža objavili da stoje iza napada tek danas popodne.

U napadu je umrlo osam ljudi, a još 20 ih je ranjeno, prema navodima ministarstva unutarnjih poslova.

Talibani su objavili da je napad izvršen od strane “hrabrih mudžahedina Islamskog Emirata” koji dolaze iz “postrojbe mučenika” te da su bili naoružani teškim strojnicama i koristili auto-bombu. Tvrde da se u to doba važan sastanak događao u uredu ministra unutarnjih poslova, ali nisu napisali o kakvom sastanku je riječ.

Nadalje, talibani tvrde da je “neprijatelj pretrpio znatna oštećenja u napadu” i da je ovo samo početak napada na ključne osobe u vodstvu “administracije Kabula”, kako zovu vladu u Kabulu. Talibani tvrde da više “neće biti indiferentni prema zločinima okupatora i lokalnih neprijatelja”, prenosi AA.

Pucnjava i bomba su se zbili u blizini zaštićene i utvrđene “zelene zone” u Kabulu. Talibani već ulaze u najveće gradove Afganistana, a čini se da su počeli napadati i Kabul.





 

Komentari

komentar





You may also like