Talibani ubili brata od Saleha, vođe otpora iz Panjšira

Talibani su ubili su Rohullaha Azizija, brata bivšeg potpredsjednika Afganistana Amrullaha Saleha, izvijestio je danas Aamaj News.

Prema izvješću, Azizi je sinoć priveden i kasnije pogubljen u afganistanskoj provinciji Panjšir. Dodatni detalji još nisu poznati. Ukoliko je ta informacija istinita Saleh ima dodatni razlog za ljutnju na talibane. Osim što je preživio nekoliko pokušaja ubojstva, talibani su mu mučili sestru krajem 90-tih. Nakon što je pao Kabul prošlog mjeseca, Saleh se proglasio predsjednikom i kazao je kako baš nikada neće živjeti pod vlašću talibana.

U ponedjeljak je glasnogovornik talibana Zabihullah Mudžahid objavio da je dolina Panjšir  u potpunosti pod kontrolom talibana, dodajući da je rat u Afganistanu  službeno završen.

Međutim, vođa otpora Ahmad Massoud izjavio je da se borba protiv talibana nastavlja i pozvao sve afganistanske građane na ustanak u cijeloj zemlji. Massoud je najavio stvaranje paralelne vlade. Glasnogovornik otpora Ali Maisam Nazary kasnije je otkrio da se otpor prelazi na gerilsku taktiku.

Komentari

komentar





You may also like