Talibani ubili šefa medija vlade u Kabulu

Pripadnik talibanskog pokreta danas je u Kabulu vatrenim oružjem izvršio atentat na direktora Informacijskog i medijskog centra afganistanske vlade. Talibani su ubili Dawa Khan Menapal koji je tvrdio da mu je zadatak voditi rat protiv “propagande neprijatelja”, prenosi AFP.

Napade na “ključne osobe administracije u Kabulu” su već najavili talibani nekoliko dana ranije nakon što su aktivirali auto-bombu pored doma ministra obrane.

“On je bio mlad čovjek koji je stajao poput planine u susretu s neprijateljskom propagandom i koji je bio uvijek veliki pristaša afganistanske vlade”, tvrdi glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova.

Menapal je bio čovjek od povjerenja predsjednika Ghanija i bio je poznat većini afganistanskih novinarima. Navodno je ubijen dok je išao prema mjestu za molitvu petkom, prenosi Al Jazeera.

Sućut su izrazili i iz SAD-a. Ross Wilson, veleposlanik u Afganistanu je kazao kako je izgubio “kolegu i prijatelja”  te da je ovo napad na “slobodu izražavanja”, prenosi DW.

Talibanski glasnogovornik Zabihullah Mujahid je kazao kako je Menapal “ubijen u specijalnom napadu” i kako je “kažnjen za svoja zlodjela”.





Komentari

komentar

You may also like