Talijanski premijer doputovao u Moskvu

Rusija ne prestaje biti svojevrsna nova „meka“ europskih političkih „hodočasnika“, usprkos, već gotovo tradicionalnim izjavama službenog Bruxellesa o nužnosti održavanja i produljenja postojećih proturuskih sankcija i različitih optužbi za „loše“ političko ponašanje Moskve. U Rusiju često „hodočaste“ i njamačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsjednik Emmanuel Macron, mađarski premijer Viktor Orban, austrijski, finski i mnogi drugi državni dužnosnici iz zemalja članica EU. Odgovor zašto je to tako je jasan: neovisno o tome volio netko ili ne volio rusku politiku, bez sudjelovanja Moskve danas se ne može riješiti niti jedan gorući svjetski problem.

Tako je, sinoć, i talijanski premijer Giuseppe Conte stigao u Moskvu, u svoj prvi službeni posjet Rusiji od kada je na čelu talijanske koalicijske vlade. U moskovskoj zračnoj luci Vnukovo-2 dočekao ga je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Aleksandar Grushko i počasna garda.

Posjet talijanskog predsjednika vlade trajat će dva dana, tijekom kojega će se susresti s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i premijerom Dmitryjem Medvedovom.

Podsjećamo: nakon dolaska na vlast nove talijanske koalicijske vlade, koju čine „Pokret 5 zvijezda“ i stranka „Liga“, sve se jače čuju službeni politički glasovi koji zahtjevaju ukidanje proturuskih sankcija i povratak Rusije u sastav G7 tj. njegovo ponovno preformatiranje  u G8. Tako je u prošlu nedjelju, tijekom svog boravka u Moskvi, talijanski potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini (čelnik „Lige“), izjavio, kako će talijanska vlada nastaviti zahtijevati ukidanje sankcija Rusiji i uvjeravati svoje partnere u njihovu apsurdnost.

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like