Tijekom jednog dana predala su se 694 borca iz Azovstalja, u Mariupolju

Gotovo 700 ukrajinskih vojnika, blokiranih u tvornici Azovstalj u Mariupolju, predalo se u posljednja 24 sata, izjavio je glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane general bojnik Igor Konašenkov, a prenosi ruski medij RIA Novosti.

“U Mariupolju … militanti nacionalističke postrojbe Azov i ukrajinski vojnici nastavili su se predavati. Tijekom proteklog dana predalo se 694 militanata, uključujući 29 ranjenih”, kazao je Konašenkov, precizirajući kako je u samo dva dana ukupno 959 militanata položilo oružje, uključujući 80 ranjenih. Od njih je 51 zahtijevalo bolničko liječenje i poslano je u bolnicu Novoazovsk u DNR–u“.

Ruske snage  i snage samoproglašenog DNR-a opkolile su Mariupolj 7. ožujka, a 21. travnja ruski ministar obrane Sergej Šojgu objavio je „da je grad potpuno oslobođen“, ali da je „više od dvije tisuće militanata iz postrojbe Azov“ ostalo na Azovstalju (u Rusiji je pokrenut kazneni postupak protiv svih boraca te postrojbe) . Predsjednik RF Vladimir Putin nazvao je napad na tvornicu neprimjerenim i naredio da se industrijska zona potpuno blokira.

Dana 16. svibnja ukrajinski borci počeli su se predavati. Ispitivat će ih ruski istražitelji kako bi ih identificirali i provjerili umiješanost u zločine protiv civilnog stanovništva, navodi medij RIA Novosti.





 

Komentari

komentar





You may also like