TOP TEMA: “Vratite nam čast“: 20 generala poziva Macrona da brani francusko domoljublje

Na inicijativu Jean-Pierrea Fabre-Bernadaca, karijernog časnika i urednika web stranice Place Armes, dvadesetak generala, stotinjak viših časnika i više od tisuću drugih vojnih osoba potpisali su poziv za povratak časti i dužnosti unutar političke klase u zemlji. Portal Valeurs objavljuje, uz njihovu dozvolu, pismo prožeto, kako se navodi, vjerom i predanošću ovih ljudi koji vole svoju zemlju.

« Pour un retour de l’honneur de nos gouvernants » : 20 généraux appellent Macron à défendre le patriotisme

Umirovljeni generali upozorili su Macrona na rizik od propasti Francuske i poniranja zemlje u građanski rat. Francuska je u „smrtnoj opasnosti“.

Prema potpisnicima apela, fanatični pristaše rasnog rata preziru Francusku, njezinu kulturu i tradiciju i žele je uništiti. U pismu se navodi kako islamisti zauzimaju periferiju zemlje i tamo uspostavljaju poretke koji proturječe ustavu Republike.
Francuski generali upozoravaju na porast nasilja u zemlji.

“Tko bi mogao pretpostaviti prije deset godina da će jednog dana učiteljici biti odrubljena glava nakon odlaska s posla?” – pitaju se vojnici.

Naglasili su da ne mogu ostati vanjski promatrači događaja koji se zbivaju u njihovoj domovini. Vojni čelnici pozvali su vladu zemlje da pokaže hrabrost i ukloni opasnosti koje vise nad Francuskom.

“Zapamtite da je, poput nas, i većina naših sugrađana šokirana vašom neodlučnošću i kaznenom šutnjom”, kaže se u tekstu.

Vojska je primijetila da će nerad vlasti u konačnici dovesti do eksplozije i intervencije vojske koja će preuzeti misiju zaštite civilizacijskih vrijednosti.

“Kao što vidimo, nema vremena za odgađanje, inače će građanski rat sutra zaustaviti ovaj rastući kaos, a broj smrtnih slučajeva za koje ćete biti odgovorni počet će se računati u tisuće”, zaključeno je u pismu.

Na kraju pisma su navedeni generali potpisnici ovog apela.
Komentari

komentar

You may also like