TOP VIJEST: Netanjahu nominiran za Nobelovu nagradu za mir!

Tinta na u Washingtonu sinoć potpisanim sporazumima o normalizaciji odnosa između Izraela s jedne i UAE i Bahreina s druge strane još se nije niti osušila, a već stiže vijest o nominaciji izraelskog premijera Benjamina Netanjahua za – Nobelovu nagradu za mir!

Izraelski mediji danas javljaju, kako je, ni manje ni više nego zastupnik talijanskog parlamenta iz stranke „Sjeverna liga“ Paolo Grimoldi, nominirao Benjamina Netanjahua za tu prestižnu i uhu ugodnu nagradu norveške kraljevske obitelji.

Tako će se, nakon što je za istu prije desetak dana nominiran i američki predsjednik Donald Trump (o čemu smo već ranije izvijestili), očito početi formirati američko-bliskoistočna ekipa iz kruga gore spomenutih država, koja će pretendirati za spomenutu nagradu, a nije isključeno da bi ju mogli dobiti i skupno.

Prema navodima spomenutog talijanskog zastupnika, izraelski premijer dao je veliki doprinos uspostavi mira na Bliskom istoku, potpisavši sinoć sporazume o normalizaciji odnosa s UAE i Bahreinom, a također se okrenuo i „dijalogu sa Saudijskom Arabijom, koji je već doveo do toga da je Kraljevstvo otvorilo svoj zračni prostor za izraelske zrakoplove“. „Sva su ta dostignuća bila nezamisliva još samo nekoliko mjeseci ranije. I zato Netanjahu zaslužuje Nobelovu nagradu za mir“, izjavio je Paolo Grimoldi.

Problemima na domaćoj političkoj i društvenoj sceni opterećenom izraelskom premijeru Netanjahuu ovi vanjskopolitički uspjesi nedvojbeno daju novi „vjetar u leđa“, a moguće dobivanje Nobelove nagrade za mir definitivno bi bio vrhunac – njegove političke karijere. Samo je pitanje, što bi o svemu tome rekli Palestinci, koji Netanjahuovu borbu za mir najbolje osjećaju na svojoj koži.

Trijumf izraelske diplomacije: U Washingtonu se potpisuju sporazumi između Izraela, UAE i Bahreina





 

Komentari

komentar





You may also like