TOP VIJEST: Njemački stručnjaci: Navalni otrovan nervnim otrovom „Novićok“

Scenarij isti, akteri drugi! To bi se moglo zaključiti nakon najnovije vijesti, prema kojoj je ruski oporbeni aktivist Aleksei Navalny bio otrovan supstancom iz grupe nervnog bojnog otrova „Novićok“. Onog istog, kojim je, navodno, u Velikoj Britaniji 2018. g. bio otrovan i bivši ruski špijun Sergey Skripalj i za što je na Zapadu gotovo službeno (a medijski u potpunosti) optužena Rusija (iako o tome nikada nije pokrenut i proveden sudski i dokazni postupak).

Navedenu informaciju stručnjaka laboratorija njemačke vojske Bundeswehr maloprije je objavo kabinet njemačke savezne vlade. O tome njemačka vlada namjerava upoznati partnere u EU i NATO savezu, kako bi se odredila zajednička reakcija.

Ruski pak stručnjaci navode kako oni u tijelu Navalnog nisu pronašli nikakve otrovne tvari i kako nema nikakvoga razloga ne vjerovati domaćim ekspertima po tom pitanju.

Očito je kako se ovaj događaj pretvara u svojevrsnu „aferu Navalny“, kao što  smo na samom početku ove priče i predvidjeli (vidi poveznicu ispod teksta), prognoziravši njezino pretvaranje u dugu političku sagu, u kojoj će oni, koji simpatiziraju i vjeruju Zapadu automatski prihvatiti tezu o namjernom ruskom (Putinovom) trovanju svoje nove neugodne žrtve, dok će oni, koji sa simpatijama gledaju na Rusiju i njenu politiku, u svemu vidjeti samo novu proturusku urotu od strane mrskog Zapada. Drugim riječima, nikakva ozbiljna istraga ili eventualni sudski procesi ovdje – kao i u aferi Skripalj, nisu niti potrebni. Strane su već odavno zauzete, a sudovi unaprijed doneseni. Sve ostalo bit će samo igrokaz za javnost i skretanje pozornosti s ozbiljnih geopolitičkih problema koji pritišću današnji svijet.

U čitavoj priči oko trovanja Navalnog ipak nešto ne štima
 

Komentari

komentar

You may also like