TOP VIJEST: Ruska vlada dala ostavku: Putin predložio nasljednika Dmitriya Medvedeva

Foto: rt.com

Predsjednik Vlade Ruske Federacije Dmitry Medvedev je 15. siječnja izvijestio ruskog predsjednika Vladimira Putina o svojoj ostavci, što podrazumijeva i ostavku čitave vlade. Nakon Putinove današnje Poslanice Federalnom parlamentu Medvedev je objavio svoju odluku. Vladimir Putin odredio je Medvedevu da on i vlada ostanu tehnički obnašati svoje dužnosti do izbora novog premijera i sastava kabineta.

Putin je također kazao kako će Medvedevu ponuditi novu dužnost – zamjenika predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti (predsjednik toga Vijeća po Ustavu je predsjednik države, dakle Vladimir Putin), što znači kako Medvedev i dalje ostaje osoba od njegovog najvećeg povjerenja.

Navodimo kako je Putin danas predložio ustavne promijene koje bi trebale dovesti do osjetnih promjena što se tiče ravnoteže vlasti. O tome je danas izvijestio upravo Dmitry Medvedev.

Medvedev ima bogatu političku i dužnosničku karijeru: osim što je dva puta za redom bio premijer ruske vlade (ukupno 8 godina), jednom je bio i predsjednik Ruske Federacije nakon završetka drugog uzastopnog mandata predsjednika Putina. Bio je i predsjednik vladajuće „Putinove“ stranke Jedinstvena Rusija.

I najnovija vijest, upravo pristigla: Vladimir Putin za novoga premijera Vlade Ruske Federacije predložio je sadašnjeg šefa ruske Federalne porezne službe Mihaila Mishustina (rođenog 1966.g. u Moskvi), koji je novu dužnost i prihvatio. Novi premijer, kojega još mora potvrditi ruska Duma, do sada je obnašao brojne funkcije u ruskim državnim institucijama, a od 2010. g. je na čelu Federalne porezne službe. Smatra se kako je Mishustin utemeljio najbolji sustav na svijetu za prikupljanje poreza.





 

Komentari

komentar





You may also like