TOP VIJEST: Truss podnijela ostavku nakon samo 44 dana! Je li Boris Johnson opet u igri?

Ova objava uslijedila je nakon gotovo potpunog nestanka njezinog političkog autoriteta nakon što je izgubila dva ključna ministra, a fiskalni planovi srušili tržišta, piše maloprije ugledni britanski medij The Telegraph!

Drugih, opširnijih pojedinosti o ovoj vijesti još nema.

Nadopuna, 16:00 sati:

“Priznajem da se, s obzirom na stanje, ne mogu nositi s odgovornostima mandata koji mi je povjeren, za koji me je izabrala Konzervativna stranka. Stoga sam kontaktirala Njegovo Veličanstvo (britanskog) Kralja (Karla III.) da ga obavijestim kako podnosim ostavku na mjesto čelnice Konzervativne stranke”, izjavila je Liz Truss u obraćanju koje je prenosila televizija Sky News.

Kazala je kako će ostati na čelu vlade dok se ne izabere njezin nasljednik, a što bi se trebalo dogoditi idući tjedan.

Tko će biti nasljednik za sada se ne zna. Ali da se ovaj cirkus možda nastavlja, svjedoči i tekst iz britanskog medija The Times, gdje se, između imena mogućih novih čelnika konzervativaca – dakle i novog premijera, našlo i ono – vjerovali ili ne –  prethodnog premijera Borisa Johnsona!





Pametnima dosta!

Podsjećamo: Truss je preuzela premijersku dužnost od Borisa Johnsona 6. rujna – čime je jasno kako je njen mandat trajao svega 44 dana, najkraće u povijesti te zemlje kada je riječ o ostavkama ili smjenama premijera.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid029fjBwfLF2VNm5bJ6YtmbsTnZengjbM2afFn3i68oC9Z2koCkMrXr1uPxa9JKCwCZl&id=100063555131073





Komentari

komentar

You may also like