TOP VIJEST: Turski ministar obrane: U listopadu počinjemo razmještaj PZO sustava S-400

Turski ministar obrane Hulusi Akar izjavio je kako će u listopadu ove godine Turska početi na svom teritoriju razmješati ruske protuzračne sustave S-400, objavila je 8. ožujka agencija Anadolu.

Trenutačno se odvija proces proučavanja najpovoljnijih turskih regija na kojima će se  razmjestiti S-400, kazao je Akar. „Mi moramo štititi i zaštititi 82 milijuna naših građana“, izjavio je turski ministar obrane. Osim toga, kazao je dalje, Ankara namjerava raditi na zajedničkoj proizvodnji proturaketnih sustava, predaji tehnologija i u budućnosti ih i sama proizvoditi. To je nužno jer se Turska od sredine 90.-ih godina nalazi „pod ugrozom napada iz zraka“.

Podsjećamo: jučer je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio kako je posao s Rusijom o isporuci sustava S-400 „svršena stvar“, a kao odgovor na američke kritike i pritiske izjavio je kako „koraka natrag ne može biti“, pri čemu nije isključio da Ankara i Moskva počmu razgovore i o isporukama slijedeće generacije ovih sustava, čije testiranje u Rusiji upravo traje, S-500! (info: Reuters.)

SAD jačaju pritisak na Tursku u svezi kupnje ruskih sustava S-400

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like