TOP VIJEST: (Video) „Ustanak“ migranata u Grčkoj: napali središte grada!

Na grčkom otoku Samosu, na kojem je smješteno oko 6 tisuća izbjeglica, došlo je do prave pobune. Izbjeglice su s kamenjem u rukama pošli u pohod na središte grada i napali zgradu gradske uprave, podmećući požare. Razlog pobune bila je masovna tuča između sirijskih i afganistanskih izbjeglica, koja je prerasla u opći sukob i kaos.

Inače, otok Samos broji ukupno 33 tisuće stanovnika, a što se tiče prispjele izbjegličke populacije, polovicu njih čine prognanici iz Sirije i Afganistana.

Sve je počelo sinoć kada su u gradskom parku istoimenog otočnog središta počele rasprave Sirijaca i Afganistanaca  oko turske vojne operacije u Siriji, koje su ubrzo prerasle u pravo ratno  poprište i svojevrsnu„antičku arenu“: tri su osobe teško ranjene, nastao je kaos, a dio imigranata krenuo je prema središtu grada s kamenjem u rukama i podmećući požare. Policija je uspjela odbiti dva napada nasilnika, a požari su ugašeni. I sam gradonačelnik je ovo divljaštvo nazvao „ustankom“, a od grčke vlade zatražio „žurno izvlačenje svih migranata s otoka“. Kako je rečeno, „pravi muslimani“ neprestano piju i izazivaju tučnjave.

Trenutačno su u gradu zatvorene sve škole i dječji vrtići, a napetost se ne smanjuje jer se očekuju novi neredi.
 

 

 

Komentari

komentar

You may also like