Tragedija u S. Makedoniji: u požaru u covid centru veliki broj poginulih (video)

U požaru koji je uništio modularni covid centar (bolnicu) u gradu Tetovu na sjeverozapadnom dijelu Sjeverne Makedonije poginulo je 14 osoba, ali bi crni broj mogao biti i puno veći.

Požar se dogodio sinoć. Iako su vatrogasne ekipe na požarište stigle vrlo brzo, 30 vatrogasaca i sedam specijalnih vozila požar su uspjeli staviti pod nadzor tek nakon 40 minuta borbe s vatrenom stihijom.

Sjeverno-makedonski mediji izvijestili su kako je u požaru potpuno uništena modularna Covid bolnica, da je poginulo 14 osoba, a 10 ih je spašeno iz zapaljene zgrade. Među medicinskim osobljem nije bilo žrtava. Moguće je da bi nakon raščišćavanja zgarišta broj žrtava tragedije mogao porasti na 30.





Na mjestu događaja nalaze se istražitelji iz Tetova i državnog tužiteljstva iz Skoplja. Nije isključeno niti podmetanje požara s obzirom da je bolnica prošlog tjedna bila na meti hakera koji su pokušavali onemogućiti njezine sustave, zbog čega je policija bila primorana postaviti patrole na prostoru objekta. Očekuje se da će u Tetovu biti proglašen dan žalosti.

Nakon što utvrde točan broj poginulih i ozlijeđenih, lokalne će vlasti odlučiti pružiti financijsku pomoć obiteljima stradalih osoba.

Dio javnosti vjeruje u verziju sabotaže i namjernog paljenja s obzirom kako se tragedija dogodila na državni praznik – tridesetu godišnjicu neovisnosti Sjeverne Makedonije.





 

Komentari

komentar

You may also like