Tri američka sveučilišta evakuirana nakon prijetnji bombama

Prijetnje bombama u tri kampusa prestižnih američkih sveučilišta izazvale su jučer evakuacije i policijske istrage. Ipak, dva sveučilišta su obavijestila da su prijetnje neutemeljene, prenosi AP.

Dužnosnici sveučilišta Cornell, Columbia i Brown naredili su djelomičnu evakuaciju kampusa nakon što su u nedjelju primili prijetnje bombama. Čelnici sveučilišta Columbia i Brown rekli su da su zgrade kampusa detaljno pregledane u nedjelju navečer.

U Ithaci u New Yorku policija je u nedjelju ogradila centar kampusa Cornell nakon što je primila poziv da su bombe postavljene u četiri zgrade. Također,policija je za sveučilište Columbia izdala hitnu uzbunu za cijeli kampus nakon što je su oko 14.30 sati primili prijetnje bombom u sveučilišnim zgradama. Sveučilište je nešto prije 17 sati ocijenilo prijetnje nevjerodostojnima. Dužnosnici Sveučilišta Brown u Providenceu, Rhode Island, poslali su tekstualno upozorenje studentima u kojem se navodi da policija istražuje “više zgrada u kampusu koje uključuju prijetnju bombom”. Kasnije navečer, sveučilište je izdalo obavijest prije 18 sati u kojem se navodi da su studenti sigurni i da mogu nastaviti aktivnosti u kampusu.

Prijetnje su uslijedile dva dana nakon prijetnje bombom na Sveučilištu Yale.

Komentari

komentar
You may also like