Tri eksplozije u Kabulu: hoće li to utjecati na povlačenje?

U tri eksplozije u afganistanskoj prijestolnici Kabulu ubijeno je najmanje pet ljudi, dok ih je dvoje ozlijeđeno, piše AP.

Glasnogovornik policije u Kabulu Ferdaws Faramarz kazao je da su se prve dvije eksplozije dogodile u razmaku od petnaest minuta, dok je do treće eksplozije (meta je bilo policijsko vozilo), došlo dva sata kasnije.

Prilikom druge eksplozije život su izgubila dva afganistanska vojnika, dok su u trećoj eksploziji poginula dva policajca, a u prvoj jedan civil. Čini se da je riječ o napadima tzv. ljepljivim bombama, koje se pomoću magneta stavljaju na vozila i potom detoniraju iz daljine.

Za sada niti jedna skupina nije preuzela odgovornost.

Podsjetimo, administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa dogovorila se, uvjetno, s talibanima o povlačenju iz Afganistana, pod uvjetom da će talibani na svom teritoriju suzbijati djelovanja terorističkih organizacija.

Međutim, visoki američki dužnosnici te dužnosnici NATO-a govore da bi se trebala smanjiti količina nasilja u Afganistanu za povlačenje, a u zadnje vrijeme sve je više napada.





“Talibani moraju održati svoja obećanja da će smanjiti uporabu sile i prekinuti veze s terorističkim skupinama”, rekao je u intervjuu glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

“Umjesto toga, vidimo neprihvatljivu razinu nasilja talibana”, dodao je.

 





Stoltenberg o povlačenju NATO-a iz Afganistana

Komentari

komentar

You may also like