Trump: Američka agencija za lijekove je “velika, stara i spora kornjača”, odobrite cjepivo

Donald Trump je u petak kritizirao američku Agenciju za hranu i lijekove (FDA) zbog, po njegovom sudu, sporog postupka odobrenja cjepiva protiv koronavirusa.

“Dok sam davao novce izrazito birokratska FDA je uštedila pet godina postupka odobrenja BROJNIH velikih novih cjepiva. Ipak, FDA je još uvijek velika, stara i spora kornjača. Odobrite cjepivo SADA, dr. Hahn (čelnik FDA, op.a) prestanite igrati igre i počnite spašavati živote!!!”, objavio je Trump na Twitteru.

Trump je i ranije kritizirao FDA te je dijelom i sebi pripisao zasluge za razvoj cjepiva zbog pojednostavljenja procedure.





Ranije je tim stručnjaka je preporučio FDA-u da izda izvanrednu autorizaciju cjepiva Pfizera/BioNTecha, potvrdivši da je cjepivo efikasno i sigurno, prenosi The Hill.

Panel vanjskih stručnjaka odobrio je cjepivo sa 17 glasova za i četiri protiv, dok je jedna osoba bila sudržana, piše National Review.

FDA će “rapidno raditi prema finalizaciji i izdavanju izvanredne autorizacije”, kazao je povjerenik Agencije Stephen Hahn u petak.





Ministar zdravstva Alex Azar je pak poručio ranije u petak da bi cijepljenje moglo započeti u ponedjeljak.

Komentari

komentar

You may also like