Trump: američka vojska „vrlo brzo“ napušta Siriju

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako će američka vojska „vrlo brzo“ napustiti Siriju.

U svom govoru u Ohiou, Trump je izrazio zabrinutost glede toga, što je Washington na bliskoistočne ratove protratio oko 7 trilijuna dolara. Također je kazao kako su američke snage bliske potpunom potiskivanju boraca „Islamske države“ s nekad okupiranih teritorija te terorističke organizacije.

„Mi ćemo napustiti Siriju vrlo brzo. Neka se sada o njoj brinu drugi. Vrlo brzo odlazimo. Mi ćemo staviti pod nadzor 100 posto teritorija tzv. kalifata i učinit ćemo to brzo. Vratit ćemo se u našu zemlju, gdje je naše mjesto i gdje želimo biti“, kazao je američki predsjednik, ne precizirajući tko bi se to trebao pozabaviti Sirijom u buduće.

„Protratili smo na Bliskom istoku 7 trilijuna dolara. I znate li, što smo za to dobili? Ništa“, kazao je Trump, obećavši usmjeriti federalna sredstva na otvaranje radnih mijesta i razvoj infrastrukture u SAD-u.

Ovaj Trumpov govor puno više podsjeća na njegovu predizbornu retoriku, kada je govorio o potrebi prestanka američkog miješanja u poslove drugih zemalja, nego vanjskopolitički smjer koji je zauzeo nakon ulaska u Bijelu kuću.

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like