Trump: Biden je najgori američki predsjednik pri kojem pobjeđuje Rusija

Demokrat Joe Biden već je sada najgori predsjednik u povijesti SAD-a. To je mišljenje 28. veljače izrazio njegov prethodnik na mjestu šefa države Donald Trump u svom govoru na Conservative Political Action Conference (CPAC) u Orlandu, što je njegov prvi javni nastup nakon napuštanja Bijele kuće (info: RIA).

“Svi smo znali da će Bidenova administracija biti loša, ali nitko od nas nije imao pojma koliko će biti loši ili koliko će ići lijevo… Joe Biden je imao najstrašniji prvi mjesec od svih predsjednika u modernoj američkoj povijesti. Bidenova administracija već je dokazala da su protiv posla, protiv obitelji, protiv granica, protiv energije, protiv žena, protiv znanosti”, izjavio je Trump na konzervativnoj američkoj konferenciji.

“U samo jednom kratkom mjesecu od [načela] Amerike (na prvom mjestu) prešli smo do Amerike posljednje”, izjavio je bivši američki čelnik.

Kazao je kako će politika nove administracije dovesti do ovisnosti SAD-a o nafti iz Rusije i Bliskog istoka, a kritizirao je i Bidenovu odluku da vrati Sjedinjene Države pariškom klimatskom sporazumu, kojeg je označio kao „nepravedan i skup“, bez da želi pregovarati o boljem sporazumu. Upitao se, „kakva je korist od toga da [koristimo] čiste [energetske] resurse, a Kina, Rusija i Indija ne”?

Očekivano je kritizirao i odluku nove administarcije da zaustavi izgradnju plinovoda Keystone XL od Kanade do Sjedinjenih Država, čime je uništeno “42 tisuće dobro plaćenih radnih mjesta“.

Trump je kazao kako je ponosan što je “uspio Ameriku učiniti energetski neovisnom” i da su “SAD postale energetska velesila broj jedan“, veća i od „Saudijske Arabije i Rusije”. S demokratima SAD će umjesto „energetske dominacije“ doći u „energetsku katastrofu“, kazao je Trump i dodao kako je “cijena benzina već je skočila 30% nakon izbora. … Cijene energije će skočiti u nebo, to uključuje i vaše račune za struju”.





„Za naftu ćemo se sada oslanjati na Rusiju i Bliski Istok. Govore: “Rusija, Rusija, Rusija”. Što [može] biti bolje od onoga što su ti momci učinili za Rusiju? Bidenova politika ogroman je dobitak za druge zemlje proizvođače nafte i ogroman gubitak za Sjedinjene Države i naše divne građane”, izjavio je  bivši američki predsjednik, koji, očito, ne skriva želju za svojim povratkom na mjesto predsjednika SAD-a, očito ohrabren nedavnim pozitivnim završetkom pokušaja njegovog sudskog opoziva u američkom Senatu od strane Demokratske stranke.

 

 





Komentari

komentar

You may also like