Trump danas objavljuje veliko smanjenje broja vojnika SAD-a u Iraku i Afganistanu

Objavom o daljnjem smanjenju broja američkih vojnika u Iraku i Afganistanu , koja bi uskoro trebala uslijediti, predsjednik SAD-a Donald Trump želi uvjeriti birače kako on izvršava svoja obećanja i da će završiti s američkim „beskonačnim ratovima“ (vidi poveznicu ispod teksta). Prema navodima Reutersa od srijede, 9. rujna, Trump trenutačno zaostaje za svojim protukandidatom Joe Bidenom i zato snažnim izjavama nastoji sebi osigurati dodatne glasove.

Već su ranije mediji objavljivali informacije o Trumpovoj namjeri da danas objavi spomenute informacije o smanjenju misije američkih vojnika na Bliskom istoku, od čega ih je 5200 smješteno u Iraku u sklopu protuterorističke koalicije za borbu protiv IS, a u Afganistanu oko 8600. U prošlomjesečnom intervjuu američkom mediju Axios, Trump je izjavio kako u Afganistanu namjerava smanjiti broj američkih vojnika do 4000.

Ako tako i bude, Trump će u vrijeme svoga mandata iz te zemlje povući ukupno gotovo 10 tisuća američkih vojnika, s obzirom da ih je do njegovog predsjednovanja bilo oko 14 tisuća.

U Iraku bi se u nadolazećim mjesecima broj američkih vojnika trebao smanjiti za oko jednu trećinu.

TOP VIJEST: Trump: Pentagon ne želi ništa doli beskonačne ratove!





Komentari

komentar

You may also like