Trump: Demokratska stranka – prijetnja demokraciji!

Američki predsjednik Donald Trump optužio je vrh Demokratske stranke da predstavlja ugrozu po „samu demokraciju“.

„Što više postiže Amerika, tim više mržnje i gnjeva iskazuju ti poludjeli demokrati. Oni su luđaci“, izjavio je Trump sinoć, 17. listopada, u American Airlines Center u Dallasu (info: Reuters). „Bezumna Nancy (Pelosi, predsjednica Kongresa iz redova demokrata, op. a.). Na stol je stavila i samo preživljavanje američke demokracije. … Ali mi to nikada nećemo dozvoliti“, kazao je Trump.

Trumpov govor u Dallasu za cilj je imao motivirati ključni elektorat u Texasu, u kojemu je on 2016.g. odnio pobjedu, a prema prognozama to će mu uspijeti i iduće godine. Štoviše, birači u toj američkoj saveznoj državi za demokratskog predsjedničkog kandidata nisu glasovali još od 1976.g. i pobjede Jimmya Cartera. Ali porast demokratskih simpatizera u velikim teksaškim gradovima, poput Austina i Houstona, ovoga puta borbu može učiniti znatno napetijom negoli je to bilo do sada.

Smatra se kako Trump neće moći ponovo pobijediti u utrci za Bijelu kuću ukoliko ne osvoji glasove 38 elektorata te države. U svoje dvije kampanje u Texasu Trump je uspio prikupiti 5,5 milijuna dolara za svoju novu predizbornu utrku i u korist Nacionalnog vijeća Republikanske stranke.

 
Komentari

komentar

loading...

You may also like