Trump: dobri odnosi SAD-a i Rusije pomogli bi riješenju sjevernokorejskog problema

Američki predsjednik Donald Trump  je u srijedu, 25. listopada, dao intervju za televiziju Fox Business, u kojem se, između ostalog, osvrnuo i na sjevernokorejsku krizu.

Po toj temi predsjednik Trump je izjavio kako bi poboljšanje odnosa između Moskve i Washingtona pojednostavnilo stanje u svezi Sjeverne Koreje. Rusija, smatra on, sada više ometa napredak po tom pitanju.

„Ja mislim kako bi stanje oko Sjeverne Koreje bilo jednostavnije ukoliko bi SAD i Rusija imali bolje odnose“, kazao je američki predsjednik za Fox Business i dodao, kako „Kina pomaže „ SAD-u, a Rusija „tome možda škodi“. „Kada ja kažem „možda“, ja znam o čemu govorim“, izjavio je Donald Trump.

Čelnik Bijele kuće je također kazao kako razgovara s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom i da bi „bilo jako dobro razgovarati i s Kinom i s Rusijom“, naglasivši, kako Washington i Moskva „mogu biti zajedno i imati dobre odnose“.

U šizofrenoj američkoj politici, kakva je ona danas i kakva nikada do sada nije bila, kada predsjednik vuče na svoju, a Kongres i mainstream mediji na svoju stranu, a isto tako Pentagon vuče svoje, a State Department vlastite poteze, što samo stvara zbrku i pojačava dojam nepredvidljivosti poteza službenog Washingtona, Trumpovim bismo riječima slobodno mogli dodati, da bi dobri odnosi s Rusijom pomogli riješenju mnogih problema, a ne samo onog oko Sjeverne Koreje, i da bi svijet zbog toga mirnije spavao. Dok je god američka politička scena i stanje unutar njezine razdjeljene elite takvo kakvo je,  Moskva više ne reagira na ovakve i slične izjave, ne znajući već dugo kome se u Washingtonu može vjerovati, i zato ne želi čekati već nastavlja „svojim putom“, a što samo pojačava nervozu s druge strane i pridonosi još većoj napetosti u odnosima dviju zemalja.

 





 

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like