Trump i Biden međusobno se optuživali za korupciju i povezanost s Rusijom i Kinom

Posljednju debatu prije izbora 3. studenog obilježile su međusobne optužbe za korupciju dvaju američkih predsjedničkih kandidata, kao i optužbe za povezanost s Rusijom i Kinom te preblagu politiku prema tim zemljama.

Neznam zašto Trump ne razgovara s Putinom o “uplitanju u američki suverenitet”, kazao je Biden i poručio da će oni koji se miješaju u američku suverenost “platiti cijenu”.

“Mislim da riječ nije rekao, ne znam zašto ni riječ nije rekao Putinu o tome”, dodao je Biden.

Trump je poručio daje Biden “dobar s Rusijom” te da je njegov sin dobio 3, 5 milijuna dolara od žene gradonačelnika Moskve, što tvrde republikanci u Senatu.

“Nitko nije oštriji prema Rusiji od mene. Dok je on (Biden) prodavao jastuke i plahte Ukrajini, ja sam im prodavao tenkove”, poručio je Donald Trump, za kojega se smatra da vodi blažu politiku prema Rusiji, u odnosu na demokrate, dok demokrati vode blažu politiku prema Kini i Iranu.

Biden je uzvratio da nikada nije uzeo niti novčić od “stranog izvora”, dok Trump, što je otkrio New York Times, ima otvoren račun u Kini.





“Saznali smo da predsjednik plaća 50 puta veći porez u Kini te da ima tajni račun u Kini, posluje u Kini, a meni govori o uzimanju novca”, poručio je Biden, a Trump odgovorio da je razgovarao sa svojim računovodstvom te da će, čim to bude moguće, objaviti podatke o svom računu i općenito o plaćenim porezima.

Trump je ustvrdio da Bidenova obitelj zarađuje od Kine. Prema pisanju New York Posta Hunter Biden je primio u kolovozu 2017. deset milijuna dolara od kineskog milijardera “samo za upoznavanja”, dok se u drugom mailu, koji je objavio Fox News, govori o poslu, u koji je umiješan Hunter Biden, s kineskom najvećom privatnom energetskom firmom.

U tom se mejlu navodi: “10 koje drži H za velikog momka”, a republikanci i Trump aludiraju da je “veliki momak” zapravo Joe Biden.





“Njegov je sin (Bidenov) odšetao s milijardom i pol dolara iz Kine”, kazao je Trump, što je Biden negirao.

Trump: Biden laže da ne želi zabraniti hidrauličko frakturiranje nafte i plina, ljudi će ostati bez posla

Kao što je već pisao portal Geopolitika.news pitanje zabrane hidrauličkog frakturiranja potencijalno može biti ključno, budući da je ta metoda izvlačenja nafte i plina posebno bitna u Pennsylvaniji, potencijalno ključnoj državi gdje Biden trenutno uživa prednost nad Trumpom po anketama.

Naime, u Pennsylvaniji je Biden ranjiv zbog konfuznih odgovora o zabrani sporne metode hidrauličkog frakturiranja nafte i plina, koja je važna, zbog očuvanja poslova, za stanovnike Pennsylvanije. Dok je Biden u debati s demokratskim socijalistom Bernijem Sandersom izjavio da se zalaže za zabranu hidrauličkog frakturiranja, sada je reterirao te se zalaže samo za zabranu hidrauličkog frakturiranja na teritoriju čiji je vlasnik savezna vlada. Sada je Biden, kao i u prvoj debati, ponovio da se ne zalaže za zabranu hidrauličkog frakturiranja.

“On je bio protiv hidrauličkog frakturiranja, dok nije nominiran i otišao u Pennsylvaniju. ‘Znate što Pennsylvanijo?’ – on će biti protiv toga ubrzo zato što je njegova stranka u potpunosti protiv toga”, poručio je Trump.

“Pokaži snimku gdje sam to rekao, objavi je na svom Twitteru”, odgovorio je Biden Trumpu, što je Trump i učinio, objavivši video o Bidenovim konfuznim izjavama.

Trump: ja i Lincoln učinili najviše za afroamerikance

Trump je poručio u debati da je za njegova mandata zabilježena najveća zaposlenost afroamerikanaca u američkoj povijesti te se ponovno usporedio s Abrahamom Lincolnom, predsjednikom koji je zabranio ropstvo u cijelom SAD-u.

“Uz iznimku, moguću iznimku Abrahama Lincolna, nitko nije učinio više za afroamerikance od mene”, rekao je Trump i najavio nove programe za pomoć afroameričkoj zajednici.

Biden je odgovorio da je Trump “među najviše rasističkim predsjednicima u modernoj povijesti”.

Komentari

komentar

You may also like