Trump i šef Pentagona Mattis imali oštru raspravu o Afganistanu

U svom govoru u washingtonskom Američkom institutu za mir (USIP) američki ministar obrane (šef Pentagona) James Mattis, izjavio je kako je imao oštru raspravu s predsjednikom Donaldom Trumpom nakon što mu je predstavio svoje viđenje američke strategije o Afganistanu.

„Kada sam predsjedniku predstavio tu strategiju o Afganistanu, on je osporio svaki prijedlog. Imali smo vrlo oštru raspravu“, izjavio je Mattis. U temelju te, kasnije usvojene strategije, nalaze se 4 točke: suradnja s drugim zemljama regije, povećanje vojnog kontingenta u Afganistanu, obuka lokalnih snaga sigurnosti i slanje vojnih instruktora, kao i postizanje primirja u zemlji. „Afganistanski saveznici sudjeluju u borbama, vi samo pogledajte koliko je žrtava – oko tisuću poginulih u kolovozu i rujnu, a oni su još uvijek na bojišnici“, kazao je šef Pentagona.

Podsjećamo: prema informacijama Pentagona, 17-ogodišnja vojna kampanja u Afganistanu koštala je oko 680 milijardi dolara. Radi se o najdužem ratu kojeg je američka vojska ikada vodila u svojoj povijesti. Trenutačno je u Afganistanu razmješteno oko 14 tisuća američkih vojnika.

Komentari

komentar0 komentara

loading...

You may also like