Trump imenovao novog v.d. ministra obrane zbog skandala oko obiteljskog nasilja

Trumpova administracija nikako „nema sreće“ sa svojim kadrovskim rješenjima, poglavito u sferi nacionalne sigurnosti – konkretno predsjednikovih savjetnika na toj dužnosti, kao i u sferi obrane tj. funkcije ministra toga ponajvažnijeg vladinog resora. Nakon višekratnih promjena na tim pozicijama posljednje tri godine Trumpove vladavine, ponovo je došlo do smjene na vrhu u američkom Ministarstvu obrane.

Naime, predsjednik Donald Trump sinoć je objavio vijest o ostavci vršitelja dužnosti ministra obrane SAD-a Patricka Shanahana tj. o njegovom neimenovanju za stalnog ministra, a umjesto njega je za privremenog šefa toga Ministarstva imenovao Marka Espera.

Na Trumpovoj twitter objavi navedeno je kako je Patrick Shanahan navodno „odustao od procedure imenovanja na dužnost ministra obrane zbog obiteljskih razloga“.

Shanahanova ostavka, kao i mnogih drugih službenika u Trumpovoj administraciji, dogodila se u skandaloznim okolnostima. U utorak, 18. lipnja, u mediju USAToday objavljeni su podaci o provedenoj istrazi FBI-a o incidentu tada još uvijek aktivnog v.d. ministra obrane SAD-a Patricka Shanahana.

U tekstu se navodi kako je „FBI istraživao incident star 9 godina uoči procedure njegove kandidature na položaj šefa ministarstva“. Patrick Shanahan i njegova supruga spominjali su se po pitanju obiteljskoga nasilja u kolovozu 2010.g. U dokumentu policijske uprave u Seattleu navodi se kako je Shanahan bio žrtva, a njegova supruga je bila uhićena. https://www.documentcloud.org/documents/6155997-10-300566-GO-Redacted.html
Nakon objave ovog dokumenta Shanahan je o tom događaju dao izjavu za USAToday, kazavši, kako on „nikada nije napadao svoju bivšu suprugu“. U policijskim pismenima on je izjavio kako njegova bivša supruga „nije bila trijezna“ i da je „željela zapaliti njegovu odjeću“ te mu „zadala 10 do 20 udaraca“.

Ubrzo nakon objave vijesti o istrazi spomenutog incidenta od strane FBI-a predsjednik Trump je objavio vijest o Shanahanovoj ostavci, navodeći, kako je on „odlučio provoditi više vremena sa svojom obitelji“.

 

Komentari

komentar

0 komentara

You may also like