Trump izjavio o svojoj pobjedi u Pennsylvaniji

Aktualni predsjednik SAD-a Donald Trump izjavio je kako je on pobijedio na predsjedničkim izborima u saveznoj državi Pennsylvaniji.

Utemeljenje za takvu tvrdnju bazira na činjenici da njegovi suradnici nisu imali pristup za provjeru 700 tisuća glasačkih listića u toj državi, i da zato pobjeda u Pennsylvaniji  mora pripasti njemu.

„U Philadelphiji i Pittsburghu nije bilo dozvoljeno vidjeti 700 tisuća glasačkih listića, što znači, u skladu s našim prekrasnim Ustavom, da mi pobjeđujemo u državi Pennsylvaniji“, napisao je Trump na svom tvitu.





 

Podsjećamo: Pennsylvanija je jedna od ključnih država za pobjedu na američkim izborima i donosi 20 elektorskih glasova. Bez njih, čak i prema pisanju medija, pobjeda Joe Bidena izgledala bi neuvjerljiva.

Stvar je i u tome da je u toj saveznoj državi nakon pobrojanih 99% glasova u vodstvu Joe Biden s 49,9%, dok Donald Trump ima 49% osvojenih glasova. Zato bi se tako mala prednost mogla istopiti.





Međutim, ovdje treba dodati kako je Trump rano jutros po prvi put izjavio da je moguće da on ne ostane na čelu SAD-a u drugom mandatu i da će to pokazati vrijeme. Pri tom je dodao kako njegova administracija neće uvoditi karantenu zbog pandemije koronavirusa pri bilo kakvim okolnostima.

 

Komentari

komentar

You may also like