Trump je američki rast proizvodnje nafte nazvao „lošom vješću za Rusiju“

Američki predsjednik Donald Trump, u ponedjeljak, 14. siječnja, izjavio je kako je rast američke proizvodnje nafte „loša vijest za Rusiju“.

„Cijene goriva u SAD-u padaju jer je predsjednik Trump oživotvorio deregulaciju energetike i sada mi proizvodimo puno više nafte nego bilo kada“, citirao je predsjednik Trump riječi iz televizijske emisije Fox & Friends.

„To je loša novost za Rusiju. Zašto je predsjednik Trump mogao takvo što napraviti? Mislili su, on radi za Kremlj“, dodao je Trump.





Prethodno je Trump izjavio kako očekuje da će SAD i Rusija jednom uspjeti uspostaviti dobre odnose, kazavši, kako je“normalizacija s Rusijom dobra, a ne loša“.

Podsjećamo: proizvodnja nafte u Sjedinjenim Državama nastavlja se povećavati, ali rast više nije tako strelovit. Prema informacijama američke energetske servisne tvrtke Baker Hughes Ge Company (BHGE), broj aktivnih bušotina u SAD-u u tjednu koji je završio 28. prosinca prošle godine, na devnoj bazi, porastao je za svega dvije bušotine od njih  ukupno 885. To je niže nego što je bio američki prosjek za prošlu godinu (prosječni dnevni rast broja bušotina u 2018.g. u SAD-u je 2,7).

 





Komentari

komentar

0 komentara

You may also like