Trump namjerava pooštriti američku politiku prema Kubi

Američki predsjednik Donald Trump namjerava objaviti novu američku politiku u odnosu prema Kubi, objavio je CNBC, pozivajući se na izvore u Bijeloj kući.

O novim mjerama još nema dovoljno informacija ali je sigurno kako ih predsjednik Trump namjerava objaviti.

Iako je turizam tehnički zabranjen, a mjere Obamine administracije omogućavale su posjete Kubi po načelu dozvola „od čovjeka do čovjeka“, nova kubanska politika predsjednika Trumpa ograničit će takav oblik posjeta za fizičke osobe. Prema riječima izvora navedenog američkog medija, Amerikanci, koji će željeti posjetiti Kubu, ubuduće će to morati činiti unutar organiziranih grupa.

Dok nove mjere i službeno ne budu usvojene, na snazi će ostati prijašnji režim posjeta, a također će Kubanci, koji su u SAD ušli bez vize, za sada moći ostati na američkom teritoriju.

Najavljene promjene rezultat su stavova Donalda Trumpa, da su odluke prethodnog predsjednika samo pridonijele bogaćenju kubanskog vojnog režima. Zbog toga će se naglasak staviti na sprječavanje njihovog bogaćenja, primjerice, zabranom uplata hotelima u vlasništvu kubanskih vojnih osoba.

Podsjećamo, u vrijeme predizborne kampanje predsjednik Trump je pozivao na obustavljanje odluka donešenih s ciljem normalizacije odnosa SAD-a i Kube. Trump je tada izjavio i kako zahtjeva političke i vjerske slobode za kubanski narod, kao i oslobađanje političkih zatvorenika.
Komentari

komentar

0 komentara

You may also like