Trump našao zamjenu za šefa Pentagona Marka Espera?

Američki predsjednik Donald Trump, prema navodima američkih medija, već duže vrijeme nije zadovoljan šefom Pentagona Markom Esperom, kojemu zamjera kako nije želio javno stati u njegovu obranu po nekim važnim pitanjima, poput odluke o povlačenju američkih vojnika iz Afganistana, angažiranju vojnih snaga za gušenje nasilnih prosvjeda na ulicama američkih gradova, informacije vezano uz navodno rusko plaćanje talibanima za likvidacije američkih vojnika i td. Zato će Trump, navodno, u slučaju svoje ponovne pobjede na predstojećim izborima, na dužnost američkog ministra obrane odmah, umjesto Espera, imenovati neku – po sebe pouzdaniju osobu. A ako je suditi po slijedećoj vijesti, nju je i pronašao.

Radi se o sadašnjem ministru za veterane Robertu Wilkie, koji bi mogao postati novi šef Pentagona. O tome navodi američka televizija NBC, pozivajući se na svoje izvore u Washingtonu, pri čemu dodaje, kako se njegova kandidatura razmatra od strane šefa Bijele kuće Donalda Trumpa.

„Dva visoka službenika administracije izjavila su kako je Trump razmatrao tu ideju (smjenu ministra obrane) neposredno s Wilkiem u Bijeloj kući prošli mjesec. Druga dva visoko pozicionirana službenika administracije izjavila su kako je Wilkie obavio razgovore na visokoj razini s Bijelom kućom, o tome, da bi postao slijedeći ministar obrane“, navodi NBC.

 

Komentari

komentar





You may also like