Trump ne namjerava odgoditi predsjedničke izbore

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako ne razmišlja o prijenosu datuma predsjedničkih izbora, koji se u SAD-u trebaju održati 3. studenog ove godine.

„Nikada nisam razmišljao o promjeni datuma izbora“, kazao je američki vođa, čije je riječi prenio CNN.

Ova Trumpova izjava vjerojatno je bila rakcija na prethodne riječi njegovog protukandidata iz Demokratske stranke Joe Bidena, koji je Trumpa optužio za želju za odgodom naznačenog termina predstojećih izbora. Biden je također kazao kako na položaj potpredsjednika SAD (ako pobijedi) namjerava imenovati žensku osobu. Jedna od njih se nameće kao moguće riješenje, navodi CNN. Radi se o Michelle Obama, bivšoj prvoj dami SAD-a u vrijeme dvaju mandata Baracka Obame, i jednoj od najpopularnijih osoba u Dmokratskoj stranci danas uopće.

Ovakav eventualni kadrovski scenarij oko budućeg potpredsjednika/potpredsjednice ukazuje kako se Biden u svojoj predizbornoj kampanji itekako želi osloniti na „provjereni“ tim – Obama, koji je, uostalom, svojedobno i njega ustoličio na mjesto američkog potpredsjednika. Dakle, rekli bismo – usluga za uslugu.

  

 

Komentari

komentar

loading...

You may also like