Trump: nisu htjeli prije izbora objaviti da imaju cjepivo

Donald Trump poručio je kako otkriće cjepiva za koronavirus nije objavljeno prije izbora, jer bi to njemu pomoglo na predsjedničkim izborima.

“Kao što sam rekao, Pfizer i drugi objavili bi (da imaju op.a) cjepivo samo nakon izbora, zato što nisu imali hrabrosti učiniti to ranije. Isto tako, agencija za lijekova (FDA) trebala je to objaviti ranije, ne za političke svrhe, već zbog spašavanja života”, objavio je Trump na Twitteru.

“Agencija za lijekova (FDA) i demokrati nisu htjeli da imam pobjedu s cjepivom, prije izbora, tako da je to izašlo 5 dana kasnije – kao što sam već rekao”, napisao je u drugoj objavi.

Potom je objavio kako ne bi bilo cjepiva još četiri godine, da je Biden bio predsjednik, te da ga ne bi odobrila agencija za lijekove (FDA).

“Birokracija bi uništila milijune života!”, tvitao je Trump.

Trump je često, kao predsjednik, kritizirao farmaceutsku industriju, dok je u rujnu donio izvršnu uredbu čiji je cilj bio sniziti cijene lijekova koje plaća Medicare.





Podsjetimo, Kamala Harris je rekla prije izbora kako neće vjerovati Donaldu Trumpu, po pitanju mogućeg cjepiva za koronavirus.

Trump je sredinom rujna izjavio da će cjepivo biti spremno kroz nekoliko tjedana, što su stručnjaci tada odbacili.

 





Komentari

komentar

You may also like