Trump o sastanku Biden-Putin: “Dali smo pozornicu Rusiji, a nismo dobili ništa”

Bivši američki predsjednik Donald Trump jučer je gostovao u emisiji Seana Hannityja na Fox News-u i tom je prilikom komentirao, među ostalim, susret Putin-Biden u Ženevi.

“Dali smo veliku pozornicu Rusiji, a zauzvrat nismo dobili ništa. Odustali smo od nečeg nevjerojatno vrijednog. Ja sam zaustavio cjevovod NordStream II, a sada je cjevovod vraćen Rusiji i Njemačkoj bez da smo išta dobili zauzvrat.”

“Mislim da je sastanak bio dobar dan za Rusiju, a da mi nismo ništa izvukli iz toga.”- rekao je bivši predsjednik u ovom prikazu krajnje utilitarističkog načina razmišljanja.

Ovakav komentar odnosio se na Bidenovu odluku da povuče sankcije njemačkim tvrtkama vezanim uz izgradnju NordStream II. Biden je to učinio uz tvrdnju da takve sankcije koče savezništvo EU i SAD-a.

Osim toga, Trump je opet kritizirao Njemačku jer koristi zaštitu NATO saveza da ne izdvaja dovoljno za svoju vojsku i modernizaciju.

Trump je rekao kako će energetska politika Bidena “učiniti Rusiju jako bogatom” bez objašnjenja na što točno misli. Rekao je: “kada sam ja odlazio, galon plina je bio 1.87$, a sada je 3$. Bit će 5$, 6$ ili 7$. Zapamtite što sam rekao.”





Donald Trump je rekao da mu je neugodno gledati govorne greške Bidena, ali da želi da Biden “bude dobro”. “Izbori su bili nevjerojatno nepošteni, ali želim mu da učini dobro za našu zemlju”.

Svoj odnos s ruskom predsjednikom je opisao ovako: “Imao sam veoma dobar odnos s Putinom, ali nitko nije bio oštriji prema njemu nego ja”.

Komentari

komentar





You may also like