Trump o slučaju trovanja Alekseja Navalnog

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako će Sjedinjene Države pozorno pratiti stanje vezano uz ruskog oporbenog aktivistu Alekseja Navalnog.

„Mislim, mi to moramo razmotriti vrlo ozbiljno, ako je to tako. I mislim da ćemo to i učiniti“, kazao je američki vođa, naglasivši, kako on još uvijek nema dokaze da ruska vlada može imati ulogu u toj situaciji (vezano uz trovanje Navalnog).

Nakon što je njemačka kancelarka Angela Merkel prije nekoliko dana izjavila kako su njemački stručnjaci iz Bundeswehra utvrdili da je Navalny otrovan sredstvom iz grupe nervnih otrova tzv. Novičok i da će EU tražiti jasnu i otvorenu istragu od strane Moskve o tom slučaju, pokrenula se lavina medijskih i političkih napada na Rusiju, traži se uvođenje oštrih sankcija, odustanak Njemačke od plinovoda „Sjeverni tok 2“ i td.. Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Josep Borrell nije isključio uvođenje sankcija protiv Moskve.

Podsjećamo: Trumpov protukndidat na predstojećim izborima Joe Biden prekjučer je oštro napao američkog predsjednika zbog izostanka njegove izjave vezano uz vijest o trovanju Navalnog. Zato ga je ponovo optužio za suradnju s ruskim predsjednikom Putinom, ali – ni manje ni više, prozvao ga je i suučesnikom u spomenutom trovanju. Više o tome možete pročitati u analizi ispod teksta.

Z. Meter: Zašto je Biden optužio Trumpa za ignoriranje trovanja Navalnog
 

 

 

Komentari

komentar

You may also like