Trump: pobijedio sam, dobio sam 71 milijun glasova

Donald Trump objavio je na Twitteru da je pobjednik izbora, nakon što su mediji proglasili Joea Bidena američkim predsjednikom, pošto je prikupio dovoljan broj elektora za pobjedu. Trump tvrdi da je ta odluka preuranjena jer njegov pravni tim traži ponovno brojanje glasova u više država.

“Promatračima nije bilo dopušteno ući u sobe za prebrojavanje. Osvojio sam izbore, dobio sam 71 milijun legalnih glasova. Dogodile su se loše stvari koje naši promatrači nisu smjeli vidjeti. Nikada se prije to nije dogodilo. Milijuni dopisnih glasačkih listića poslani su ljudima koji to nikada nisu zatražili”, objavio je Trump na Twitteru.

Vlasti u Georgiji potvrdile su kako će ponovno brojati glasove. Trump u toj saveznoj državi zaostaje za Bidenom oko 10 tisuća glasova, a 2 posto glasačkih listića nije prebrojano. Čak i kada bi se ustanovilo da je Trump pobjednik u Georgiji, imao bi nedovoljan broj elektora, budući da ta savezna država nosi njih 16. Velike izborne nepravilnosti morale bi biti otkrivene u Pennsylvaniji, u kojoj Biden ima za sada prednost od 37 tisuća glasova, da bi Trump imao šanse za pobjedu.





Donald Trump i dio republikanaca najviše govori o nepravilnostima u Pennsylvaniji. Tvrde da je republikanskim promatračima u Philadelphiji bilo onemogućeno nadgledanje procesa prebrojavanja glasova.

“Jednostavna je činjenica da su ovi izbori daleko od gotovih”, poručio je Trump priopćenjem u subotu.

Trumpov odvjetnik i bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani također je na novinskoj konferenciji poručio da se još ne zna pobjednik izbora te da od ponedjeljka kreću pravni postupci.





“Nemojte biti smiješni, televizije ne odlučuju izbore, već sudovi”, kazao je na novinskoj konferenciji.

 

 

Komentari

komentar

You may also like