Trump pohvalio Erdogana i rekao da se Rusija mora povući iz Sirije

Američki predsjednik Donald Trump razgovarao je sinoć telefonski s turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom i kazao mu kako Rusija mora obustaviti potporu sirijskoj vladi.

Trump je izrazio svoju zabrinutost zbog nasilja u Idlibu i pohvalio turskog čelnika za napore koje ulaže u sprječavanju humanitarne katastrofe. Također je izrazio želju da Rusija zaustavi potporu zločinima režima Bashara Assada i pokrene političko riješenje sukoba, navodi se u današnjoj izjavi za medije Bijele kuće.

Trump je također ponovio svoj stav kako će strana vojna umješanost u Libiji dovesti samo do još većeg pogoršanja stanja.

Podsjećamo: prije dva dana na Minhenskoj konferenciji o sigurnosti iza zatvorenih vrata razgovarali su ruski i turski šefovi diplomacije Sergey Lavrov i Mevlut Cavushoglu, nakon čega je turski ministar kazao kako stanje u Siriji neće utjecati na ruske isporuke Ankari raketnih sustava S-400, kao i to, da će odluka o summitu Putin-Erdogan biti donijeta nakon pregovora delegacija dviju zemalja u Moskvi, u ponedjeljak, 17. travnja.

Zoran Meter: Velika analiza: ŠTO OSTAJE OD RUSKO-TURSKOG „SAVEZNIŠTVA“?
 

Komentari

komentar

You may also like