" /> Trump ponovo optužio demokrate za predizbornu suradnju s Ukrajinom | Geopolitika News

Trump ponovo optužio demokrate za predizbornu suradnju s Ukrajinom

Nastavlja se američka politička trakavica oko navodne ruske umješanosti u predsjedničke izbore u SAD-u. Ovog puta radi se o protuudaru predsjednika Donalda Trumpa, koji je, iznova, pred novinarima optužio članove Demokratske stranke za dogovor s Ukrajinom u vrijeme predizborne kampanje.

Američki čelnik je pritom kazao, kako su demokrati odbili FBI-u predati server nacionalnog vijeća  Demokratske stranke, koji je, prema njihovim riječima, bio uništen od strane ruskih hakera.

Donald Trump je također izjavio, kako Bijela kuća surađuje s posebnim tužiteljem Robertom Muellerom, izabranom po pitanju vođenja istrage oko ruske umješanosti u američke izbore, naglasivši, kako on „istražuje ono što se nikada nije dogodilo“.

Podsjećamo, prije cca mjesec dana Bijela kuća je službeno optužila predstavnike Demokratske stranke, da su koristili pomoć ukrajinskog veleposlanstva u Washingtonu u vrijeme predizborne kampanje 2016. godine, za prikupljanje informacija o svojim političkim suparnicima iz redova Republikanske stranke.

 

Komentari

komentar

0 komentara

loading...

You may also like