Trump predlaže istražiti veze Hillary Clinton s Rusijom

Čini se kako američkoj rusofobiji nema kraja. Ona je postala svojevrsni „lakmus papir“ koji potvrđuje ispravnost američkih političara – smjera njihovog djelovanja, njihovog poštenja, predanosti i ljubavi za domovinu, ali, nedvojbeno, jamči i zaradu tamošnjih mainstream medija, koji u maniru špijunskih trilera iz doba Hladnog rata neprestano podižu svoj tiraž upravo na pronlaženju novih i novih „afera“.

I američki predsjednik Donald Trump, htijući ili ne, uvučen je u tu igru. Tako je on danas pozvao vijeće zastupnika istražiti sveze bivše državne tajnice i bivše predsjedničke kandidatkinje Demokratske stranke  Hillary Clinton, kao i još nekih članova njezine stranke –  s Rusijom.

Tako predsjednik Trump na svojoj Twitter stranici kaže slijedeće: „Zašto Vijeće za obavještajne poslove ne želi istražiti posao Billa i Hillary nakon kojeg je veliki dio Uraniuma otišao u Rusiju, Hillaryno „resetiranje“,  Hillarynu pohvalu Rusiji ili rusku tvrtku Podesti. Povijest o vezama Trumpa s Rusijom je – izmišljotina.“

U veljači je američki predsjednik već optužio svoju bivšu suparnicu za prvu fotelju Bijele kuće, da je ona predala Rusiji 20 posto američkog urana.

Čini se kako će tema „Rusija“ još dugo vremena opterećivati i(li) zabavljati američku visoku politiku, tamošnju javnost i najutjecajnije medije.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like