Trump: s demokratskom kontrolom Senata imat ćemo socijalizam, nećemo više biti slobodna zemlja

Predsjednik Donald Trump uključio se u republikansku kampanju, u sklopu ključnih predstojećih izbora za dva senatska mjesta države Georgija. Republikanci moraju osvojiti jedno od dva mjesta kako bi zadržali većinu u Senatu, a Trump je poručio okupljenima da će demokrati ako steknu kontrolu nad Senatom uvesti socijalizam.

“Birači u Georgiji odlučit će koja stranka upravlja svakim odborom (Senata, op.a), piše svaki zakon, kontrolira baš svaki dolar poreznih obveznika. Vrlo jednostavno, odlučit ćete hoće li vaša djeca odrasti u socijalističkoj zemlji ili će odrasti u slobodnoj zemlji”, poručio je Trump na skupu u Valdosti (Georgia).

“Ako ne glasate socijalisti i komunisti pobjeđuju, Patrioti Georgije moraju se pojaviti (na glasačkim mjestima op.a) i glasati za ove dvije nevjerojatne osobe”, kazao je, referirajući se na senatora Davida Perduea i senatoricu Kelly Loeffler.

Jedan od dva demokratska kandidata afroamerički pastor Raphael Warnock pripada radikalno lijevom krilu stranke, a Trump ga je na skupu opisao kao “opasnog ekstremista koji se radikalno protivi vrijednostima Georgije”

Demokrati već kontroliraju Zastupnički dom, ali republikanci, ako zadrže Senat, mogu znatno blokirati brojne demokratske planove i ograničiti moć Bidenove administracije.

Reuters navodi kako Georgia nije izabrala niti jednog demokratskog senatora u posljednjih 20 godina.





Trump je ponovio na skupu da su izbori pokradeni te je kritizirao republikanskog guvernera Georgije jer nije ništa učinio kako bi poništio navodne izborne neregularnosti.

Drugi krug izbora za senatska mjesta u Georgiji, pošto niti jedan kandidat nije dobio većinu glasova, održavaju se 5. siječnja.

Komentari

komentar





You may also like