Trump s računa predsjednika SAD-a: “nećemo biti ušutkani”; pokreće svoju platformu?

Nakon što je Twitter permanentno suspendirao Trumpov osobni račun (zbog navodno rizika za potpirivanje nasilja), američki se predsjednik obratio javnosti putem službenog profila američkog predsjednika na Twitteru. Objava je, naravno, za nekoliko minuta izbrisana, a Trump je u njoj sugerirao da se seli na drugu platformu ili da pokreće svoju.

“Kao što već dugo govorim, Twitter je otišao dalje i dalje u zabrani slobode izražavanja. Večeras su zaposlenici Twitter u koordinaciji s demokratima i radikalnom ljevicom uklonili moj račun sa svojih platformi kako bi ušutkali mene – i VAS, 75 milijuna velikih patriota koji su glasali za mene”, objavio je s računa američkog predsjednika Trump.

Kazao je da je Twitter privatna kompanija, ali “bez vladinog poklona, sekcije 230, ne bi postojao duže vrijeme”.

Podsjetimo, Trump je uložio veto na vojni proračun (koji je Kongres preglasao) jer nije uključivao ukidanje tzv. sekcije 230.

Sekcija 230 je dio zakona iz 1996. i podrazumijeva da pružatelji usluga na internetu nisu odgovorni za sadržaj koji objavljuje treća strana.

“Pregovaramo s raznim drugim stranicama i uskoro ćemo imati veliku objavu, dok također gledamo mogućnosti izgradnje vlastite platforme u bližoj budućnosti. Nećemo biti UŠUTKANI”, poručio je Trump.

Naposljetku je napisao da na Twitteru, “platformi radikalne ljevice”, neki od “najzlobnijih ljudi na svijetu mogu otvoreno govoriti”.
U međuvremenu, tehnološki se divovi kartelski udružuju kako bi spriječili uspon alternativa postojećim društvenim mrežama. Naime, društvena mreža Parler više se ne može skinuti na Google Play Storeu, dok je Apple zaprijetio da će učiniti isto ako aplikacija ne pristane na moderiranje sadržaja.

Google maknuo s Play Storea društvenu mrežu Trumpovaca, Apple prijeti da će učiniti istu stvar
Komentari

komentar

You may also like