Trump: samit s Putinom može biti lakši nego s Theresom May

Zanimljivu vijest maloprije je objavio američki Bloomberg. Prema navodima tog medija, predsjednik SAD-a Donald Trump, izjavio je, kako njegov susret s ruskim čelnikom Vladimirom Putinom može biti lakši nego njegovi pregovori s britanskom premijerkom Theresom May.

Obraćajući se novinarima, Trump je izjavio, kako „iskreno govoreći, Putin može biti najlakši“ dio puta u Europu, koji uključuje i posjet Velikoj Britaniji (13. srpnja, op. GN.). Odgovarajući na novinarske upite o tome, smatra li on Putina prijateljem ili neprijateljem, američki vođa je odgovorio kako je ruski čelnik za njega „suparnik“.

Podsjećamo: američko-ruski samit na vrhu održat će se 16. srpnja u Helsinkiju, nedugo nakon samita NATO saveza 11. i 12. srpnja u Bruxellessu, gdje će Trump također nazočiti. Šefovi dviju najmoćnijih država svijeta trebali bi razgovarati o ključnim problemima međunarodne zajednice, kao i razvoju bilateralnih odnosa između Rusije i SAD-a. To će biti prvi službeni sastanak dvojice vođa, ukoliko ne računamo njihove kraće susrete na marginama različitih međunarodnih konferencija.

 

 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like