Trump se zahvalio Kini i Rusiji za usvajanje rezolucije protiv Sjeverne Koreje

Nakon što je u Vijeću sigurnosti UN-a usvojeno proširenje sankcija protiv Sjeverne Koreje, američki predsjednik Donald Trump zahvalio se Kini i Rusiji za suradnju pri izglasavanju te rezolucije, izjavila je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

„Predsjednik Donald Trump odobrava usvajanje nove rezolucije od strane VS UN-a kojom se proširuju sankcije protiv Sjeverne Koreje, kao odgovor na njezina nedavna testiranja balističkih raketa. Predsjednik je zahvalan Kini i Rusiji za suradnju i osiguravanju usvajanja ove rezolucije“, kaže se u priopćenju glasnogovornice Sanders.

Sarah Sanders je također izjavila, kako će „Trump nastaviti aktivnosti sa saveznicima i partnerima oko povećanja diplomatskog i gospodarskog pritiska na Sjevernu Koreju glede završetka njezinog ugrožavajućeg i destabilizirajućeg ponašanja“.

Podsjećamo, VS UN-a jednoglasno je usvojilo rezoluciju o pooštravanju sankcija protiv Pjongjanga. Rezoluciju je predložio SAD, koji smatra kako će se njezinom  primjenom  smanjiti godišnji devizni prihod te zemlje za jednu milijardu dolara. On trenutačno na godišnjoj razini iznosi 3 milijarde dolara.

Izglasavanje najnovije rezolucije posljedica je nedavnog sjevernokorejskog testiranja dviju interkontinentalnih balističkih raketa.

Kao što je Geopolitika.News već više puta naglašavala, želeći umanjiti medijsku histeriju koja permanentno širi vijesti o neizbježnom početku američke vojne intervencije na Sjevernu Koreju kao uvod u nekakav totalni ili globalni rat, i ova vijest potvrđuje naše stavove kako ni o kakvoj vojnoj intervenciji protiv te zemlje riječi biti neće, a sve će se zadržavati u okvirima oštre političke retorike na relaciji Washington-Peking-Pjongjang, kao i gomilanju američkih vojnih efektiva  u toj regiji, i jačanju savezničkih snaga (Japan i Južna Koreja), a sve u svrhu širih geopolitičkih interesa.





 

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like