Trump u Indiji ugovorio unosne poslove za izvoz američkog oružja

Američki predsjednik Donald Trump stigao je u ponedjeljak, 24. veljače, u službeni posjet Indiji. Nakon razgovora s indijskim premijerom Narendrom Modijem američki vođa je izjavio kako će SAD u Indiju izvesti oružja u vrijednosti od 3 milijarde dolara. Prije svega je riječ o vojnim helikopterima i drugoj vojnoj tehnici.

„Ja vam s radošću mogu objaviti kako će sutra (25.2) naši predstavnici potpisati sporazum o isporuci Washingtona vojnih helikoptera i druge opreme indijskoj vojsci za ukupan iznos od 3 milijarde dolara“, izjavio je Trump (info: NDTV). Osim toga Trump se pohvalio svojom ulogom u uništenju „Islamske države“ i objavio kako će potpisati mirovni sporazum s afganistanskim talibanima.

„Mi smo (Amerikanci) sami u borbi protiv islamskog terorizma… Pri mojoj administraciji mi smo pokrenuli svu svoju moć i pobijedili teroriste“, kazao je američki čelnik i dodao, kako SAD i Indija namjeravaju zajednički raditi na zaustavljanju terorista i borbi protiv njihove ideologije. Trump, pritom, smatra, kako je i Pakistan, s početkom njegovog mandata na čelu SAD-a, također počeo surađivati s ciljem borbe protiv terorističkih organizacija i njihovih boraca koji djeluju na granici, i da su se američko-pakistanski odnosi sada normalizirali. Zato se nada kako će to pridonijeti smanjenju napetosti u regiji i u korist „buduće harmonije za sve zemlje Južne Azije“, kazao je američki predsjednik tijekom svoga boravka u Indiji.

Komentari

komentar
You may also like