Trump u video poruci: izbori su neviđena prijevara

Američki predsjednik Donald Trump objavio je u srijedu na svojoj Facebook stranici 46-minutnu video poruku govoreći o brojnim slučajevima prijevara i nepravilnosti tijekom glasanja na predsjedničkim izborima u zemlji. Radi se o, kako je rekao, najvažnijoj njegovoj poruci ikada. Aktualni šef Bijele kuće obećao je kako će nastaviti borbu za “poštenje u glasanju” i brojanje samo “legitimnih glasova”.

 

https://www.facebook.com/DonaldTrump/posts/10165908467175725

„Ustavnom procesu mora se omogućiti nastavak. Obranit ćemo integritet glasovanja osiguravajući da se svaki legitimni glas prebroji, a ilegalni glasovi ne ”, rekao je.

Prema Trumpu, glasovanje putem pošte, na kojem su demokrati inzistirali, dovelo je do neviđenih izbornih prijevara. Također je rekao da, ako su navodi o prijevari točni, tada demokrat Joseph Biden ne može biti sljedeći predsjednik države.

Trump je kazao kako smatra svojom dužnošću zaštititi američki izborni sustav, koji je, prema njegovu mišljenju, bio podvrgnut “koordiniranom napadu i opsadi”.





“Kao predsjednik Sjedinjenih Država, nemam veću dužnost od obrane zakona i američkog Ustava. Zbog toga sam odlučan u obrani našeg izbornog sustava koji je sada u koordiniranom napadu i opsadi ”, rekao je.

Izjavo je također, da će biti spreman priznati rezultate samo poštenih predsjedničkih izbora.

“Ovi izbori postali su velika prijevara koja se nikada prije nije dogodila. Promatrači nisu smjeli pratiti izbore, to je protuzakonito, rekao je. – Izbori su namješteni, svi znaju za to. Neće mi smetati ako izgubim izbore. Ali želim pošteno izgubiti na izborima. Ne želim da Amerikancima ukradu ovu pobjedu. ”





“Imamo dokaze i to je sasvim očito. Mnogi u medijima, pa čak i na sudovima to ne žele prihvatiti, iako znaju da je to istina. Znaju tko je pobijedio na izborima, ali odbijaju priznati da smo u pravu. Na kraju, spreman sam prihvatiti sve točne rezultate. Nadam se i Joseph Biden ”, rekao je američki predsjednik.

 

 

Komentari

komentar

You may also like