Trump uskoro smanjuje poreze za srednju klasu

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako će u nadolazećih 90 dana biti objavljeno o smanjenju poreza za srednju klasu.

„Mi se spremamo na smanjenje poreza za srednju klasu, vrlo jako. To ćemo objaviti u nadolazećih 90 dana“, kazao je američki čelnik u intervjuu televiziji Fox Business na Svjetskom gospodarskom forumu u švicarskom Davosu.

Radi se o Trumpovom obećanju iz 2018. godine, kada je govorio o sniženju poreza od 10% za srednju klasu, što tada nije bilo realizirano. Ali s obzirom kako se sada radi o izbornoj godini za vjerovati je da će to sada biti i realizirano jer je riječ o po Amerikance vrlo osjetljivom pitanju i savršenom tajmingu.

U intervjuu Fox Businessu Trump je ponovo zaprijetio uvođenjem carina na uvoz europskih automobila u iznosu od 25%, ako SAD i EU ne uspiju postići trgovinski sporazum.

Prošli je tjedan američki medij The Washington Post pisao kako je američka administracija zaprijetila uvođenjem carina na europske automobile ako Velika Britanija, Francuska i Njemačka službeno ne optuže Iran za kršenje nuklearnog sporazuma iz 2015. godine (vidi link ispod teksta).

Trump zaprijetio uvođenjem carina na uvoz europskih automobila od 25%





 

Komentari

komentar





You may also like