Trump uvrijedio Korejce i predsjednika Moona

Da američki predsjednik Donald Trump ima „dugačak jezik“ i nije neka nepoznanica. Jedan od primjera svakako je i ovaj, prema kojemu je stanovnike Južne Koreje nazvao „užasnim ljudima“, a govoreći o njihovu predsjedniku Moon Jae-inu, kazao je kako se njemu s njim nije svidjelo razgovarati. O tome je izvijestio guverner savezne države Marylend Larry Hogan (r), iznoseći pojedinosti jedne zatvorene večere s predsjednikom SAD-a. Trumpove su riječi guvernera naljutile jer je i on sam oženjen za Korejku (info: WP).

Hogan je kazao kako je na večeri, organiziranoj od strane Udruženja guvernera-republikanaca, Trump počeo govoriti o odnosima s vođama pojedinih država. Tako je kazao kako vrlo uvažava kineskog čelnika Xi Jinpinga, kako voli igrati golf s japanskim premijerom Shinzom Abeom, kao i to, da ima dobre odnose sa sjevernokorejskim vođom Kim Yong-unom. Ali kada je počeo govoriti o Južnoj Koreji, Trump se o njenom predsjedniku i narodu izrazio negativno, uz to kazavši i kako ne razumije zašto Washington štiti Seul već tako puno godina, kazao je Hogan.

Guverner Marylanda ima suprugu, rođenu u Južnoj Koreji, koja je također nazočila spomenutoj večeri, na kojoj je Trump uvrijedio njenu Domovinu. „Uvjeravam vas kako je njoj bilo vrlo neugodno i da je ona htjela otići, ali je (ipak) sjedila oprezno i tiho“, kazao je Hogan.

Guverner Larry Hogan upravo je zahvaljujući svojoj supruzi organizirao dopremu iz Južne Koreje u Maryland 500 tisuća testova na koronavirus Covid-19. Trump je, zbog toga, guvernera već izvrgnuo kritici, optuživši ga za rastrošnost.

 

Komentari

komentar





You may also like