Trumpov povratak: prvi veliki govor u javnosti

Bivši američki predsjednik Donald Trump održat će svoj prvi javni govor od kraja predsjedničkog mandata, na konferenciji Republikanske stranke CPAC u Orlandu 28. veljače. Taj će govor pokazati njegovu središnju ulogu u Republikanskoj stranci i da je on, zapravo, “najvjerojatniji kandidat” republikanaca na predsjedničkim izborima 2024. godine.

O tome je u ponedjeljak, 22. veljače, izvijestio portal Axios, pozivajući se na predstavnike političkog kruga bivšeg čelnika SAD-a.

Jedan od Trumpovih savjetnika predstojeći je govor nazvao “pokazivanjem snage”,  dok će se glavna poruka govora svoditi na činjenicu da on “i dalje stoji na čelu” stranke, usprkos gubitku izbora.

Uz to, Trump, prema navedenom portalu, planira započeti “obračun” s onim republikancima koji su se okrenuli od njega u jeku postupka opoziva (impeachment) ili su mu se otvoreno usprotivili. Prema njegovim savjetnicima, obični članovi stranke i glasači ostaju vjerni bivšem šefu Bijele kuće kao nikada prije i spremni su stati na njegovu stranu u sukobu s onim republikanskim političarima koji su pokušali skrenuti s Trumpove linije djelovanja. Trump će moći uporabiti svoj utjecaj kako bi podržao odane kandidate na predstojećim međuizborima 2022. i uskratio potporu sebi nesklonim republikancima.

“Trump je, zapravo, Republikanska stranka. Jedini raskol koji postoji je razdor između političara sa sjedištem u Washingtonu i običnih republikanaca širom zemlje. Ako napadnete predsjednika Trumpa, onda napadate obične republikance”, izjavio je njegov savjetnik Jason Miller.

“Baš kao i 2016., opet izazivamo Washington (establishment)”, kazao je drugi član njegovog tima.





Prema navodima CNN-a, Trump će govoriti o budućnosti Republikanske stranke i konzervativnog pokreta. Uz to, očekuje se da će bivši šef Bijele kuće oštrim kritikama napasti migracijsku politiku sadašnjeg američkog predsjednika Joe Bidena.

 

 





Komentari

komentar

You may also like