Trumpov sin E. Musku: spasi SAD, stvori društvenu mrežu i „digni Twitter u zrak“

Sin američkog predsjednika na odlasku Donalda Trumpa, Donald mlađi, zatražio je od američkog milijardera i vlasnika korporacije Space X, Elona Muska, da stvori društvenu mrežu koja bi mogla “dignuti u zrak” Twitter i spasiti slobodu govora u Sjedinjenim Državama, piše danas britanski medij The Independent.

Nakon što je Twitter trajno blokirao račun njegovog oca, Donald Trump Jr. obrušio se na tu društvenu mrežu, optužujući je za “pristranost” i “jednostranu cenzuru”. Nakon toga je zatražio od Elona Muska otvaranje novu društvene mreže koja će pružiti platformu za “neutralne arbitre”.

“Ovaj je tip ljude slao u svemir. Učinio je to privatno. Preuzeo je vodstvo goleme tvrtke i to bolje, jeftinije i brže nego što su ikad mogli. Ovo je tip koji će to učiniti ”, rekao je Donald mlađi u videu objavljenom na Instagramu.

Prema Trumpu Jr., Musk je prikladan kandidat za obračun s Twitterom, jer je kritizirao “tehnološke korporacije  na zapadu Sjedinjenih Država” koje su se pretvorile u “faktičnog arbitra slobode govora”.

“Rusi sada podučavaju SAD slobodu govora. Pogledajte dokle je došlo je došlo”, izjavio je Trump mlađi, referirajući se na nedavne izjave ruskih oporbenih čelnika o američkoj cenzuri (nedavna kritika blokade Trumpovih računa, izrečena od strane Alekseia Navalnog, op. GN.)

Briitanski medij podsjeća da je Twitter, poput Facebooka, trajno blokirao račune Donalda Trumpa nakon što su njegovi simpatizeri upali u zgradu Kongresa u Washingtonu.





Donald Trump mlađi smatra kako će nova društvena mreža morati regulirati poticanje mržnje i propagandu nasilja, no istodobno će pružiti platformu za neutralne komentatore i neće se pretvoriti u “ljevičarsku organizaciju”. Trump Jr. naglasio je da u novoj društvenoj mreži želi vidjeti ne “konzervativni zatvoreni svijet”, već mjesto na kojem se može razgovarati o idejama.

“Elone, zašto to ne radiš? Smislite koncept. Mislim da ste doslovno tip koji će spasiti slobodu govora u Americi ”, izjavio je Donald mlađi, napomenuvši  da će nova administracija Joea Bidena i dalje gaziti slobodu govora kako bi postigla svoje političke ciljeve.

 





 

Komentari

komentar

You may also like