Tržišta brzo reagirala na vijest o Boltonovoj smjeni

Današnja vijest o Trumpovoj smjeni svog savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona jedna je od onih koje u sebi uvijek imaju i visoku dozu geopolitičkih elemenata, zbog čega redovito i dovode do pozitivnih ili negativnih reakcija po američka i globalna financijska tržišta. A praćenjem tih reakcija, analitički znalci mogu dobiti prilično pouzdane smjernice o tome koja je tendencija američke financijske ali i vanjske politike t:  prema stabilizaciji ili jačanju napetosti, jačanju ili smanjenju ratničke retorike (sadašnje američke administracije) i sl. Zato je zanimljivo pogledati kako su na ovu Trumpovu odluku odmah reagirala tržišta.

A Investitori su na današnju vijest o smjeni vječno ratnički raspoloženog Boltona primili prilično pozitivno. Već od jutros je vidljiv rast burzi i u Aziji i u Europi. Cijene nafte povećale su se na 63 dolara za barel.

Ali ipak će trebati još malo više pričekati u odnosu na ovu refleksnu reakciju, barem do trenutka kada će glavni financijski moćnici dobiti preciznije potvrde o tome, kuda to smjera Trumpova administracija.

Komentari

komentar

You may also like