Turska optužila Njemačku za pokušaj slabljenja Ankare

Tursko Ministarstvo vanjskih poslova reagiralo je na jučer objavljeni tajni dokument njemačke vlade u kojem se navodi, kako turski državni vrh podupire islamističke radikalne i terorističke organizacije na Bliskom istoku. Tursko Ministarstvo je izjavilo kako se radi o njemačkom pokušaju „slabljenja (Turske) države“.

„Tvrdnje, zasnivane na izvješću Savezne obavještajne službe (BND), služe kao još jedan groteskan pokušaj slabljenja naše države, izabravši za cilj našeg predsjednika i vladu“, izjavilo je u srijedu, 17. kolovoza, tursko Ministarstvo vanjskih poslova

Također se navodi kako će se MVP „obratiti za pojašnjenje njemačkom saveznom sudu“. „Turska je država koja se iz sve snage bori s terorizmom neovisno o njegovim izvorima, a to isto očekuje i od svojih partnera i saveznika“, kaže službena Ankara.

Tursko MVP autorima spornog izvješća smatra „određene njemačke političke krugove“, poznate „po dvojnim standardima kada je riječ o borbi protiv terorizma“.

Podsjećamo – jučer je objavljen tajni dokument njemačke vlade (koji je u stvari službeni odgovor na pitanje parlamentarne frakcije Stranke ljevice), u kojem se navodi kako turska vlada i predsjednik Erdogan aktivno podupiru islamističke organizacije poput „Muslimanske braće“ i palestinskog HAMAS-a. Također je navedeno, kako se Turska pretvorila u središnju platformu za aktivnosti islamističkih grupacija na Bliskom istoku i da se zemlja ubrzano islamizira od 2011. godine.

Komentari

komentar





0 komentara

You may also like