Turska oslobodila izraelski par pritvoren zbog fotografiranja Erdoganove rezidencije

Turska je oslobodila u četvrtak izraelski par pritvoren zbog fotografiranja rezidencije predsjednika Tayyipa Erdogana u Istanbulu i osumnjičen za špijuniranje, optužbe koje je Izrael opovrgnuo

Mordi i Natali Oknin uhićeni su 9. studenoga. Turski državljanin, koji je bio u društvu izraelskog para, također je uhićen pod optužbom za političku i vojnu špijunažu, objavila je državna novinska agencija AA. Obitelj uhićenih rekla je da je par bio na odmoru.

Njihov je slučaj postao poznat u Izraelu, čiji su odnosi godinama zategnuti jer je Erdogan zagovara veću palestinsku neovisnost.

“Hvala cijeloj državi Izrael. Hvala svima koji su pomogli i podržali nas da se oslobodimo”, rekla je novinarima Natali Oknin pošto su se ona i Mordi unajmljenim privatnim zrakoplovom vratili u Tel Aviv. Izrael je opovrgnuo optužbe za špijunažu protiv para rekavši da ne rade ni za koju izraelsku državnu agenciju i poslao visokog izaslanika u Tursku da taži njihovo puštanje na slobodu.

U zajedničkoj izjavi, premijer Naftali Bennett i ministar vanjskih poslova Yair Lapid zahvalili su Erdoganu i turskoj vladi “na suradnji”.

Komentari

komentar





You may also like